Vi gjør oppmerksom på at noe av denne informasjonen kan være utdatert. Oppdatering vil skje i forbindelse med åpning av nye Kobberhaughytta.

hytta

Kobberhaughytta ligger flott til! Etter en passe marsj fra kjente utgangssteder kan du sette deg ned i solveggen og se ut over Marka og Sørkedalen. Vi har til og med fjordutsikt! Ski- og sykkelruter går like forbi hytta, og bading, fisking eller kanopadling kan nytes i vannet rett ved hytta.

En DNT-hytte er en av mange hytter som er eid av en av Den Norske Turistforeningens medlemsforeninger. Kobberhaughytta eies av DNT Oslo og omegn.

Man må ikke være medlem av DNT for å overnatte her, men det er ulike priser for medlemmer og ikke-medlemmer. Dersom man bor i over to døgn på en DNT hytte vil det lønne seg å tegne medlemskap. DNT medlemmer får en rekke rabatter i blant annet DNT butikker, DNT hytter, osv. Som medlem av DNT er man med på å støtte arbeidet for å bevare naturen og å gjøre den godt tilgjengelig for alle.

Det er enkelt å bli medlem. Sjekk info på www.dnt.no

Peisestua

Her i den store peisestua kan du slappe av og få igjen varmen mens du smaker på noen av husets spesialiteter. Stua har Nordmarkas største og flotteste peis og her er alltid godt og varmt. Det skulle heller ikke by på problemer å finne en plass å sitte. Vi har bordplass til 90 gjester.

Stua egner seg ypperlig til bursdager, kurs og konferanser. Vi har prosjektor til PC, lerret og flipover. Vi har ikke trådløst nettverk. Vi anbefaler å lagre presentasjoner og videoer som skal vises på forhånd, da 4G-dekningen kan være ustabil.

Soverommene

Kobberhaughytta har 60 sengeplasser, fordelt på 4 rom i hovedhytta og 10 rom i det nye losjibygget.

Hovedhytta

- 2-sengsrom med to enkeltsenger
- 4-sengsrom (med en dobbeltseng og 1 køyeseng)
- 6-sengsrom med fjordutsikt
- 7-sengsrom med fjordutsikt

Losjibygget

- 3 stk 2-sengsrom (med 1 køyeseng), som også er tilrettelagt for hund
- 5 stk 4-sengsrom (med 2 køyesenger)
- 2 stk 8-sengsrom (med 4 køyesenger)

All overnatting må bestilles på forhånd.

Se flere bilder her

Harestua og spisestua

Harestua med sin intime atmosfære egner seg godt som kurs- og møtelokale for mindre grupper. Vi kan også utvide stua ved å åpne dørene til vår nye spisestue, her har vi plass til ca 40 personer til bords.

I spisestua serverer vi ofte frokost og middag til overnattende gjester.

På travle dager åpner vi Harestua og spisestua for markaturister.

Vi har prosjektor til PC, lerret og flipover. Vi anbefaler å lagre presentasjoner og videoer som skal vises på forhånd, da 4G-dekningen kan være ustabil.

Kobberstua

Kobberstua ligger i det nye losjibygget som åpnet i 2020.

Her er det oppholdsrom for overnattingsgjester, men også mulighet for å holde møter og foredrag. Vi har mulighet til å møblere etter behov, og med montert prosjektor, lerret og lydanlegg er det også et flott sted å samle teamet.

Gjennom det store panorama-vinduet kan du skue utover Kobberhaugene, Kobberhaugtjern og skiløypa som går rett utenfor. Med fyr i peisen er også hyttestemningen på plass. Midt i rommet er bronsekongle-lampa rommets midtpunkt.

Dusj og badstue

Overnattingsgjester har tilgang på felles dusjer i gangene, og badstue og dusj i kjelleren i hovedbygget. Badstuen er felles, og har plass til ca 8 personer.

Gapahukene

I vannkanten ved Kobberhaugtjernet, omlag 100 meter fra hytta, finner du to fine gapahuker med bålplass mellom.  Vi regner at det er 8 soveplasser i hver av disse.  Prøv en frisk friluftsovernatting med musikk fra fuglenes kvitring og elgens brøl i solnedgang. Gjester i gapahukene er velkomne til å bestille middag og frokost på hytta. Vi har også ved og grillkull til salgs.

Telt og lavvo

Hvis du synes det er best å sove ute, eller har behov for å supplere antall overnattingsplasser i huset eller gapahukene, har vi noen telt og lavvoer til utleie.  Gjester i telt og lavvo er velkomne til å bestille middag og frokost på hytta. Vi har også ved og grillkull til salgs.

Hunder

Hunder kan være med på hytta, men som et serverings- og overnattingssted må hygiene- og allergibestemmelser følges strengt. Det er derfor ikke tillatt med hund i fellesområdene.

Vi har noen overnattingsrom som er tilrettelagt med hundebur. Disse må bestilles spesielt på forhånd.

Historien

Hytta ble bygget i 1931 av medlemmer av Oslo Turn.  Den ble bygget på dugnad og er stort sett ikke forandret senere.  Den store peisestua var bl.a. tenkt for gymnastikk for medlemmer som skulle overnatte på stedet.

I 1954 ble hytta overtatt av Oslo og Omegn Turistforening og navnet endret fra "Turnhytta" til Kobberhaughytta.

Hytta eier også 90 mål skog rundt husene.  Det har aldri vært kobberproduksjon ved Kobberhaugen.

I dag drives stedet som serveringssted med overnattingsmuligheter.​​​​​​​

Selvbetjening/varmestue

Selvbetjeningsrommet/varmestua på Kobberhaughytta er åpen hver dag, 24 timer i døgnet. Her finner du et utvalg brus, sjokolader og av og til også rester fra kafeen. Her kan du betale med Vipps eller kontanter i boksen (ingen veksel).