hytta

Kobberhaughytta ligger flott til! Etter en passe marsj fra kjente utgangssteder kan du sette deg ned i solveggen og se ut over Marka og Sørkedalen. Ski- og sykkelruter går like forbi hytta, og bading, fisking eller kanopadling kan nytes i vannet rett ved hytta.

Stor peisestue

Her i den store peisestua kan du slappe av og få igjen varmen mens du smaker på noen av husets spesialiteter. Stua har Nordmarkas største og flotteste peis og her er alltid godt og varmt.  Det skulle heller ikke by på problemer å finne en plass å sitte.  Vi har bordplass til 90 gjester.

Stua egner seg ypperlig til bursdager og kurs/konferanser. Vi har pc-prosjektor, trådløst nettverk, printer, flipover, lerret og overhead.

Liten peisestue

Harestua (den lille peisestua) med sin intime atmosfære egner seg godt som kurs- og møtelokale for mindre grupper. Her serverer vi dessuten frokost og middag for våre overnattingsgjester som ønsker dette. På travle dager åpner vi Harestua for markaturister. Møtekapasitet: 12 personer. Vi har pc-prosjektor, trådløst nettverk, printer, flipover, lerret og overhead.

Soverommene

Kobberhaughytta har 29-30 sengeplasser i 2. etg. Det er overnatting i brudesuite (passer best til to, kanskje, men god plass til to madrasser på gulvet), et to/tresengs-, et sekssengs- (tre køyesenger), et sjusengsrom (tre køyesenger) og 2 sovesaler med 6 senger hver - og med plass til ekstra madrasser på gulvet. Vi tilbyr overnatting til turister og grupper (skoleklasser, barnehager, bursdagsselskaper, bedrifter og andre). All overnatting må bestilles på forhånd.

Dusj og badstue

I kjelleren har overnattingsgjestene tilgang til dusj og badstue. Vi kan fordele tiden mellom kjønnene - om ønskelig. Det er også tørkemuligheter for klær.

Gapahukene

I vannkanten ved Kobberhaugtjernet, omlag 100 meter fra hytta, finner du to fine gapahuker med bålplass mellom.  Vi regner at det er 8 soveplasser i hver av disse.  Prøv en frisk friluftsovernatting med musikk fra fuglenes kvitring og elgens brøl i solnedgang! Gjester i gapahukene er velkomne til å bestille mat (frokost og/eller middag) fra/i hytta. Vi har også ved og grillkull til salgs.

Telt/lavvo

Hvis du synes det er best å sove ute, eller har behov for å supplere antall overnattingsplasser i huset eller gapahukene, har vi noen telt/lavvoer til utleie.  Frisk luft vil gi deg en god natts søvn, samtidig som du vil ha adgang til hyttas faciliteter. Gjester i telt/lavvo er velkomne til å bestille mat (frokost og/eller middag) fra/i hytta. Vi har også ved og grillkull til salgs.

Hunder

Hunder kan være med på hytta, men som et serverings- og overnattingssted må hygiene- og allergibestemmelser følges strengt. Hunder må derfor ligge i bur i hyttas inngangsparti (evt. i utebod). Vi har to relativt store bur dere kan benytte (husk å bestille). Hunder kan ikke oppholde seg i hallen, stuene eller soverommene.

Historien

Hytta ble bygget i 1931 av medlemmer av Oslo Turn.  Den ble bygget på dugnad og er stort sett ikke forandret senere.  Den store peisestua var bl.a. tenkt for gymnastikk for medlemmer som skulle overnatte på stedet.

I 1954 ble hytta overtatt av Oslo og Omegn Turistforening og navnet endret fra "Turnhytta" til Kobberhaughytta.

Hytta eier også 90 mål skog rundt husene.  Det har aldri vært kobberproduksjon ved Kobberhaugen.

I dag drives stedet som serveringssted med overnattingsmuligheter.

Se mer om hyttas historie

Selvbetjening

I annekset ved garasjen er det et selvbetjeningsrom. Der er du alltid velkommen! Det er mulig å kjøpe noe søtsaker/næring automater eller rester fra dagens servering.

Selvbetjeningen er ikke godkjent for overnatting.