hytta

Kobberhaughytta ligger flott til! Etter en passe marsj fra kjente utgangssteder kan du sette deg ned i solveggen og se ut over Marka og Sørkedalen. Ski- og sykkelruter går like forbi hytta, og bading, fisking eller kanopadling kan nytes i vannet rett ved hytta.

En DNT-hytte er en av mange hytter som er eid av en av Den Norske Turistforeningens medlemsforeninger. Kobberhaughytta eies av DNT Oslo og omegn.

Man må ikke være medlem av DNT for å overnatte her, men det er ulike priser medlemmer og ikke-medlemmer. Dersom man bor i over to døgn på en DNT hytte vil det lønne seg å tegne medlemskap. DNT medlemmer får en rekke rabatter i blant annet DNT butikker, DNT hytter, osv. Som medlem av DNT er man med på å støtte arbeidet for å bevare naturen og å gjøre den godt tilgjengelig for alle.

Det er enkelt å bli medlem. Sjekk info på www.dnt.no

Stor peisestue

Her i den store peisestua kan du slappe av og få igjen varmen mens du smaker på noen av husets spesialiteter. Stua har Nordmarkas største og flotteste peis og her er alltid godt og varmt.  Det skulle heller ikke by på problemer å finne en plass å sitte.  Vi har bordplass til 90 gjester.

Stua egner seg ypperlig til bursdager, kurs og konferanser. Vi har pc-prosjektor, trådløst nettverk, printer, flipover, lerret og overhead.

Liten peisestue

Harestua (den lille peisestua) med sin intime atmosfære egner seg godt som kurs- og møtelokale for mindre grupper.

På travle dager åpner vi Harestua for markaturister. Møtekapasitet: 12 personer. Vi har pc-prosjektor, trådløst nettverk, flipover, lerret og overhead.

Soverommene

Kobberhaughytta har 29 sengeplasser i 2. etg.

Tosengsrom

- Det røde rommet med dobbeltseng (passer best til to, kanskje, men god plass til to madrasser på gulvet).

- Det blå rommet, med to enkeltsenger

Sovesaler

- Det gule rommet, sovesal med seks sengeplasser (tre køyesenger).

- Det grønne rommet, sovesal med syv sengeplasser (tre køyesenger og en enkeltseng).

- To sovesaler som henger sammen, med 6 sengeplasser i hver. Her er det også plass til ekstra madrasser på gulvet.

All overnatting må bestilles på forhånd.

Dusj og badstue

I kjelleren har overnattingsgjestene tilgang til dusj og badstue. Vi kan fordele tiden mellom kjønnene - om ønskelig.

Gapahukene

I vannkanten ved Kobberhaugtjernet, omlag 100 meter fra hytta, finner du to fine gapahuker med bålplass mellom.  Vi regner at det er 8 soveplasser i hver av disse.  Prøv en frisk friluftsovernatting med musikk fra fuglenes kvitring og elgens brøl i solnedgang. Gjester i gapahukene er velkomne til å bestille middag og frokost på hytta. Vi har også ved og grillkull til salgs. Fra 25.juni til 10.august kan gapahukene fritt benyttes. Ingen reservasjon, her er det førstemann til mølla!

Telt og lavvo

Hvis du synes det er best å sove ute, eller har behov for å supplere antall overnattingsplasser i huset eller gapahukene, har vi noen telt og lavvoer til utleie.  Gjester i telt og lavvo er velkomne til å bestille middag og frokost på hytta. Vi har også ved og grillkull til salgs.

Hunder

Hunder kan være med på hytta, men som et serverings- og overnattingssted må hygiene- og allergibestemmelser følges strengt. Hunder må derfor ligge i bur i hyttas inngangsparti (evt. i utebod). Vi har to relativt store bur dere kan benytte (husk å bestille). Hunder kan ikke oppholde seg i hallen, stuene eller soverommene.

Historien

Hytta ble bygget i 1931 av medlemmer av Oslo Turn.  Den ble bygget på dugnad og er stort sett ikke forandret senere.  Den store peisestua var bl.a. tenkt for gymnastikk for medlemmer som skulle overnatte på stedet.

I 1954 ble hytta overtatt av Oslo og Omegn Turistforening og navnet endret fra "Turnhytta" til Kobberhaughytta.

Hytta eier også 90 mål skog rundt husene.  Det har aldri vært kobberproduksjon ved Kobberhaugen.

I dag drives stedet som serveringssted med overnattingsmuligheter.​​​​​​​

Selvbetjening

NB! Selvbetjeningsrommet/varmestua på Kobberhaughytta er stengt på grunn av byggearbeider.​​​​​​​