Denne turen er en av våre Historiske vandreruter. Et samarbeid mellom DNT og Riksantikvaren, som gjør gamle ferdselsveier bedre kjent og mer brukt. Vi tilbringer 4 dager til fots, overnatter i naturen, og får flotte frilufts- og naturopplevelser i kombinasjon med unik kulturarv.
Vi tar bussen fra Lillestrøm og starter turen ved butikken ved Linderud / Enebakkneset. Herifra følger vi ruta som ble brukt av kurérer og flyktninger som ville komme seg i sikkerhet i Sverige under andre verdenskrig. Siste dag går Flyktningeruta opp til Grensen, ved Grenserøys 53. Her er det flott utsikt inn i begge land og vi fortsetter inn i Sverige noen kilometer før vi går ned til Grenselosmuseet ved Sjølåbråtan.
Vår del av ruta er ca. 70 km og går på sti og vei i kupert skogsterreng. Vi tilpasser dagsetappene (ca 15-20 km) etter egnede leirplasser for overnatting i telt, hengekøye eller tarp, og ser for oss disse etappene:
Dag 1: Enebakkneset - Vardåsen
Dag 2: Vardåsen - Gåsefjorden
Dag 3: Gåsefjorden - Steinbyhytta
Dag 4: Steinbyhytta – Sjølåbråtan (Grenselosmuseet)
Deltakerne må bære sekk med eget utstyr for 3 overnattinger, inkl. kokeutstyr og mat, i et tempo på ca. 3 km/t. Det er ikke mulig å proviantere underveis. Ta med ekstra drikkeflaske for å kunne etterfylle der det er mulig.
Se detaljert beskrivelse, kart og høydeprofil på ut.no
Topo 3000 kartet Nedre Romerike i 1:50 000 målestokk fra Nordeca dekker hele ruta.
Utstyr: Se tips til pakkeliste for telttur. Du kan låne utstyr, for eksempel hos BUA, hvis du mangler noe.
Oppmøtested: Lillestrøm Busstasjon senest kl. 08:30. Buss 490 til Enebakkneset (Trøgstad) kl. 08:50 med ankomst 09:30. Deltaker kjøper egen billett til bussen.
Retur: Egen buss fra Grenselosmuseet ved Sjølåbråtan med ankomst Lillestrøm Busstastasjon ca kl 18:00.
PRIS: kr 500,– for medlemmer, kr. 1000,- for ikke medlemmer. Faktura vil bli tilsendt.
Maks antall deltakere: 10 (+ 2 turledere)
Vilkår for deltakelse:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i Vilkår for detagelse på frivillig organiserte turer
Om våre turledere
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.
Husk å lese Viktig informasjon fellesturer
Dette er en frivilligdrevet tur, der turlederne selv har laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er ikke omfattet av lov om pakkereiser.