Flyktningeruta - Historisk vandrerute fra Øyeren til Sverige

4. september kl. 18:00
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Historievandring, Nattinaturen, Langtur, Telttur, Frivilligorganisert
Lørenskog Turlag, DNT Oslo og Omegn , Lillestrøm og Rælingen turlag
Akershus Øst (se kart)

Denne turen er en av våre Historiske vandreruter. Et samarbeid mellom DNT og Riksantikvaren, som gjør gamle ferdselsveier bedre kjent og mer brukt. Vi tilbringer 4 dager til fots, overnatter i naturen, og får flotte frilufts- og naturopplevelser i kombinasjon med unik kulturarv.

Vi tar bussen fra Lillestrøm og starter turen ved butikken ved Linderud / Enebakkneset. Herifra følger vi ruta som ble brukt av kurérer og flyktninger som ville komme seg i sikkerhet i Sverige under andre verdenskrig. Siste dag går Flyktningeruta opp til Grensen, ved Grenserøys 53. Her er det flott utsikt inn i begge land og vi fortsetter inn i Sverige noen kilometer før vi går ned til Grenselosmuseet ved Sjølåbråtan.

Vår del av ruta er ca. 70 km og går på sti og vei i kupert skogsterreng. Vi tilpasser dagsetappene (ca 15-20 km) etter egnede leirplasser for overnatting i telt, hengekøye eller tarp, og ser for oss disse etappene:

Dag 1:   Enebakkneset - Vardåsen

Dag 2:   Vardåsen - Gåsefjorden

Dag 3:   Gåsefjorden - Steinbyhytta

Dag 4:   Steinbyhytta – Sjølåbråtan (Grenselosmuseet)

Deltakerne må bære sekk med eget utstyr for 3 overnattinger, inkl. kokeutstyr og mat, i et tempo på ca. 3 km/t. Det er ikke mulig å proviantere underveis. Ta med ekstra drikkeflaske for å kunne etterfylle der det er mulig.

Se detaljert beskrivelse, kart og høydeprofil på ut.no

Topo 3000 kartet Nedre Romerike i 1:50 000 målestokk fra Nordeca dekker hele ruta.

Utstyr:                 Se tips til pakkeliste for telttur. Du kan låne utstyr, for eksempel hos BUA, hvis du mangler noe.

Oppmøtested:   Lillestrøm Busstasjon senest kl. 08:30. Buss 490 til Enebakkneset (Trøgstad) kl. 08:50 med ankomst 09:30. Deltaker kjøper egen billett til bussen.

Retur:                 Egen buss fra Grenselosmuseet ved Sjølåbråtan med ankomst Lillestrøm Busstastasjon ca kl 18:00.

PRIS: kr 500,– for medlemmer, kr. 1000,- for ikke medlemmer. Faktura vil bli tilsendt.

Maks antall deltakere: 10 (+ 2 turledere)

Vilkår for deltakelse:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i Vilkår for detagelse på frivillig organiserte turer

Om våre turledere
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer

Dette er en frivilligdrevet tur, der turlederne selv har laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er ikke omfattet av lov om pakkereiser.

Flyktningeruta - Historisk vandrerute fra Øyeren til Sverige

Kontaktinformasjon: