Tinderangling 2000-meterstopper Gjendealpene | Fullbooket

Fellestur

Fra dato
28. april kl. 21:00
Til dato
29. april kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Randonnee, Rando, Tinderangling, Topptur
Arrangører
Gjendesheim, DNT Oslo og Omegn , Flye 1389
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Tinderangling er nå fullbooket, men fortvil ikke: Gjendesheim arrangerer en rekke toppturer og skikurs vinter og vår 2022!

Unn deg et høyfjellseventyr i Jotunheimen på tampen av skisesongen!

Tinderanglingen på vårskidføre er en klassisk topptur som Gjendesheim arrangerer i vårskisesongen hvert år. Turen gås med kjentmann inn i toppturmekkaet Gjendealpene, hvor du bestiger et knippe 2000-meterstopper på én herlig lang dag på Norges takl.

OPPMØTE: 

Torsdag kveld kl 21:00 i peisestua på Gjendesheim for gjennomgang av utstyr og opplegg for turen, samt bli litt kjent med hverandre og kjentmennene som leder tinderanglingen.

TOPPTURDAGEN:

Felles frokost på Gjendesheim kl 7:00. Turen starter ut fra Nasjonal turistveg Valdresflye ved Heimdalsmunnen på rundt 1200 meter over havet. Vi kjører i bil fra Gjendesheim etter tidlig frokost, og er klare for avmarsj når veibommen åpner kl 08:00. 

Ved bilen spenner vi på oss fjellski med stålkanter eller randonneeutstyr (opp til deg!) og løfter blikket. Dagens toppturmål bestemmes ut fra vær og føre, og heldige er vi: Fantastisk flotte Leirungsdalen er kranset av herlige 2000-meterstopper på alle kanter, og vi bestiger de mest fristende. Blant kandidatene er Leirungstinder, Tjønnholstinder og Kalvehøgder - alle sammen over 2000 meter. 

En legenadarisk skitur som litt avhengig av hvilken primærfaktor du bruker kan resultere i bestigning av et titalls 2000-meterstopper. Slitsomt og superartig!

AFTERSKI: 

Tinderanglinga kan (og bør!) kombineres med deltakelse på 80-talls afterskihelg på Gjendesheim som er selve finalen på vårskisesongen i Jotunheimen for mange!

KJENTMANNSTUR:

Tinderanglingen ledes av lokale kjentmenn som kjenner Gjendealpene svært godt. Kjentmennene er ikke guider i tradisjonell forstand, men trivelige turledere som sørger for trygg ferdsel og turmål tilpasset gruppa og føre. Det blir ikke gitt instruksjon i bruk av ski- og sikkerhetsutstyr på turen, da det forutsettes at alle deltakerne selv har kunnskap og erfaringer i bruk av dette.

Turen går med minst tre kjentmenn, noe som gjør det mulig å dele opp følget i mindre grupper for ulike toppturmål underveis. 

Vi tar sikte på å tinderangle hele dagen, slik at vi er tilbake ved bilene først nærmere kl 20:00 når veibommen stenger. 

UTSTYR OG SIKKERHET: 

Deltakere må ha tilpasset skiutstyr (fjellski med stålkanter eller randonnée) med støvler, ski, staver, bindinger og feller. I tillegg trenger alle skredutstyr (sender/mottaker, søkestang og spade) og hjelm. Deltakerne må være godt kjent med utstyret og kunne å bruke det. Ellers trenger alle gode og varme klær for en skitur i vinterfjellet (tenk lag-på-lag prinsippet og ull innerst), førstehjelpsutstyr (sportsteip/gnagsårplaster) og mat og drikke for en laaaang dag på ski (gjerne noe varmt på termos). Anbefaler dagstursekk på rundt 35 liter. Deltakere bør også ha turkart for Jotunheimen (1:50 000) og kompass (gjerne med helningsmåler) tilgjengelig når vi er på tur. 

Ønsker du å leie ski-, sikkerhets- eller turutstyr? Gjendesheim har et stort utvalg kvalitetsutstyr for online utleie på https://gjendesheim.utleie.dnt.no/

PRIS OG PÅMELDING: 
Deltakelse på Tinderanglingen forutsetter ett døgns opphold på Gjendesheim med overnatting, frokost, nistelunsj og middag + topptur Tinderangling med kjentmann. Totalt 2200,- for DNT-medlemmer. 

Book opphold på www.gjendesheim.dnt.no/bestilling og skriv inn "Tinderangling" i feltet for "notater/allergier"

Tinderangling 2000-meterstopper Gjendealpene | Fullbooket

Tinderangling er nå fullbooket, men fortvil ikke: Gjendesheim arrangerer en rekke toppturer og skikurs vinter og vår 2022! Unn deg et høyfjellseventyr i Jotunheimen på tampen av skisesongen! Tinderanglingen på ...

Kontaktinformasjon: