Avlyst Grunnleggende turlederkurs (16-30 år)

Kurs

Fra dato
4. desember 2021 kl. 10:00
Til dato
5. desember 2021
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Turleder, Ungdom, Dntung, Marka
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , DNT ung , DNT ung Oslo
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Liker du å være på tur og ta ansvar? Dette er et kurs for deg som vil ta med andre på tur, bli trygg på orientering og lære basiskunnskap om friluftsliv. Ta kurset og bli kjent med turlederrollen, deg selv og DNTs tilbud.

PROGRAM

DNTs grunnleggende turlederkurs gir deg kompetanse til å lede fellesturer med overnattinger i lavlandet/nærmiljøet hele året. Kurset er første trinn i DNTs turlederutdanning og omfatter også DNTs ambassadørkurs. Akkurat dette grunnleggende turlederkurset er utvidet i omfang, og spesielt egnet for deg som ønsker å ha med ungdommer på tur.

Kurset er lagt opp slik en ordinær DNT ung-tur ville foregått i marka. Deltakerne bytter på rollen som turleder og man er turledere parvis. Bakgrunnen for at kurset er utvidet er at hver enkelt deltaker skal få god nok tid til å prøve seg som turleder og lære underveis. Kurset er veldig praktisk rettet, men med noen teoriøkter. Opplegget er ikke veldig eksamens-/testpreget, men er mer et kurs hvor man lærer underveis, og hvor vi lærer av hverandre.

Oppmøte:

Vi starter turen på Movatn stasjon kl: 10.05. Kurset begynner med én gang, så møt opp i turutstyr.

Temaer på kurset:

Presentasjonsteknikker, ferdaråd, orientering, turlederrollen, gruppedynamikk, marka og naturkunnskap, pakking og bekledning, mat på tur med grupper, førstehjelp/redning, bål og leirplass, turledersekken, samt DNTs ambassadørkurs.

Pris:

Dette er et tilbud for frivillige i DNT Ung og kurset er dekket av frifondmidler. Bli medlem i DNT.

Krav til opptak:

Det er fordel om du har vært på en del tur tidligere og har grunnleggende kunnskap om orientering og førstehjelp. Aldersgrense 16 år.

Påmelding:

Registrer din søknad i Forms her.


Søknadsfrist: innen 26. november 2021

Annet:

Turlederhåndboka bør kjøpes inn før kurset starter. Den fås kjøpt i DNT Oslo og Omegns Tursenter i Storgata 3 i Oslo. Du kan lese mer om den komplette turlederutdanningen her.

DNT står for middag på Nydalshytta lørdag kveld og havregrøt til frokost på søndag. Ta med lunsjmat for helgen til deg selv. Det kan også være lurt å ha med noen nøtter, litt sjokolade eller annet snacks som er lett tilgjengelig i sekken mellom måltider.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

  • Kompass, kartmappe og kart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart "Oslo Nordmark Sør" 1:25 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hytta her: 
Nydalshytta

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Grunnleggende turlederkurs (16-30 år)

Liker du å være på tur og ta ansvar? Dette er et kurs for deg som vil ta med andre på tur, bli trygg på orientering og lære basiskunnskap om ...

Kontaktinformasjon: