Slik kommer du deg til Kobberhaughytta

Kobberhaughytta ligger midt i Nordmarka  i Oslo med kort vei til alle turmål nær byen.  Hytta ligger fritt og godt til med utsikt over Nordmarka og Sørkedalen.  På klare dager ser du helt ned til Oslofjorden og Bærum.

Foto: Erlend Birkeland

adkomst vinter

Foto: Erlend Michael Hvitsand Birkeland

Lurer du på hvordan føret er? Sjekk føremeldingen til Skiforeningen.

Frognerseteren:

Bane eller bil til Frognerseteren. Derfra er det skispor helt frem til hytta.

Sognsvann:

Bane eller bil til Sognsvann. Derfra er det skispor helt frem til hytta.

Sørkedalen:

Bane til Røa, og derfra buss til Sørkedalen skole. Eventuelt bil til Elveli parkering (nedenfor Sørkedalen skole). Herfra er det 5 km opp langs brøytet vei (til fots) eller skispor. Det er oppoverbakker nesten hele veien opp til hytta, men da kan du glede deg til nedturen!

Hammeren:

Buss eller bil til Hammeren i Maridalen. Derfra er det skispor helt frem til hytta.

Adkomst sommer

Foto: Marius Dalseg Sætre

Du finner oversiktelig kart med alle blåmerkede stier på ut.no.

Sørkedalen:

Kortest vei er det å gå fra Sørkedalen. Parker på den store kommunale parkeringsplassen nedenfor Sørkedalen skole, eller ta bussen til Sørkedalen skole. Herfra er det ca 5 km å gå eller sykle langs grusvei, eventuelt går det også blåmerket sti parallelt med veien, ca 4,5 km.

Sognsvann:

Følg først skilting inn mot Ullevålseter, deretter videre mot Kobberhaughytta. Totalt ca 10 km. Det er mulig å følge grusvei helt frem til Blankvannsbråten. Fra Blankvannsbråten til Kobberhaughytta er det ca 1,5 km langs trillesti (her må du av sykkelen og trille). Det er også blåmerkede stier man kan følge om man heller vil gå på sti.

Frognerseteren:

Fra Frognerseteren er det flere blåmerkede stier å følge. Ca 8 km å gå. Sjekk gjerne kartet for å ha oversikt over alternativene.

Se beliggenheten på kartet i UT.no. 

På godværsdager kan du sitte på nedsiden av hytta og nyte en god lunsj mens du skuer ut over marka. Blir du her litt lenger kan du kanskje også få med deg en romantisk solnedgang.  Dette alene er verdt turen opp til Kobberhaughytta.

Vanligste adkomstalternativer er:

  • Med buss/bil til Sørkedalen skole.  Derfra ca 5,5 km grusveg (stier/skiløype også mulig) til hytta.
  • Med buss/bil til Hammeren i Maridalen.  Derfra ca 8,5 km til hytta. De første 7 på grusveg, resten sti. Stier eller skiløype er også mulig.
  • Med bane/bil til Sognsvann. Derfra ca 10,5 km til hytta. De første 9 på grusveg, resten sti og litt vei. Stier eller skiløype er også mulig.
  • Med bane/bil til Frognerseteren.  Derfra ca 8,5 km til hytta. De første 6 på grusveg, resten sti og litt vei. Stier eller skiløype er også mulig.